Realitní příběhy s nedobrými konci. Jak se jim jako prodávající můžete vyhnout?

17.04.2015 13:22

Internet je plný realitních příběhů, jejichž začátek je téměř vždy ideální, zápletka šokující a rozuzlení bolestné či v nedohlednu. O čem je řeč? O zkušenostech kupujících, kteří si před nákupem nemovitosti dostatečně neprověřili její stav. A to nejenom technický ale i právní. Jen namátkou vybírám z názvu článků:

Koupili si rodinný dům a žili šťastně. Šokující dopis všechno změnil
Manželé si vyhlédli byt v Praze. Málem k němu dostali i cizí babičku
Snili o dřevostavbě. Nemají nic a lži realitky je stály 130 tisíc


Tento blog není primárně pro kupující. Je pro vás prodávající majitele, kteří se nespoléháte (jen) na realitní agentury.  A i když jsou zmíněné příběhy začasté spojeny právě s jejich nekvalitními službami, vás se do určité míry týkají také. Pojďme se tedy na výše uvedenou problematiku podívat z vašeho pohledu.
Vynechme předpoklad, že byste patřili mezi majitele, kteří vědomě uvádějí kupující své nemovitosti v omyl. Ti jsou ostatně natolik chytří, že nějaké blogy o prodeji nemovitostí určitě nečtou. Zůstanou nám potom jen ty situace, kdy je nemile překvapen nejen kupující ale i prodávající. Protože reklamovaná vada byla do poslední chvíle skrytá i jemu.

O jaké situace by mohlo jít? V zásadě o dvě hlavní - problémy technického rázu a problémy majetko-právního chatakteru.  V pondělí se nejdříve podíváme na technický stav nemovitosti a zkusíme odkrýt několik možných "skrytých vad".

 

Zpět

BLOG

Všechny články

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode